Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Știați că...?
Fiecare legumă contează!!!!
Theresa Koetters, asistentă la secția de oncologie, vorbind cu pacienții clinicii unde lucrează, a aflat că mulți dintre ei pretindeau că nu sunt mari fani ai unei diete sănătoase, dar, în urmă enumerării unei întregi liste de legume, aceștia aveau cel puțin 5 dintre ele pe care le consumau regulat. Chiar dacă nu suntem conștienți, este mult mai ușor decât credem să avem o dietă sănătoasă…”o bobiță mică de mazăre pentru un om, un pas mare pentru o dietă sănătoasă”.
În ultimii ani au apărut o mulțime de legume verzi; s-a dus epoca în care varza iceberg era vedeta raionului de legume. Întâi au apărut lăptucile, apoi salata creață, iar acum sunt zeci de sortimente de salate. Nu e un lucru rău, desigur, dar poate fi intimidant când mergi la cumpărături și nu șții ce să alegi de pe raftul de salate, pentru că nu le cunoșți pe jumătate dintre ele🤷♀️...și apoi ajungem și la varza KALE🥬🥬🥬.
Deși avem tendința de a ne feri de varza KALE🥬, din cauza gustului ușor amărui, în combinație cu anumite legume, fructe și oleaginoase, aceasta poate deveni un produs foarte îndrăgit și folosit în viețile noastre.
Varza KALE e REGINA - si va las pe voi sa cititi aici -> toate proprietatile minune alea acesteia
RETETA ORIGINALA
Varză KALE🥬 cu morcovi🥕 și nuci Pecan
(4 porții)
4 boluri varză KALE (curățată și tăiată mărunt)🥬
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 ceapă roșie julienne🧅
2 morcovi (curățați și tăiați mărunt)🥕
3 căței usturoi (tocat mărunt)🧄
1 linguriță de ghimbir proaspăt (dat pe razul mic)
2 linguri zeamă de lămâie proaspăt stoarsă🍋
50 grame nuci pecan glazurate în sirop de arțar
Acoperiți varza KALE🥬 cu apă rece.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adâncă la foc mediu, apoi adăugați ceapa🧅 și un praf de sare și sotați timp de 3 minute. Reduceți focul la minimum și lăsăți tigaia pe foc aproximativ 20 minute, până se caramelizează.
Dați focul mai tare, până la mediu, adăugați morcovul🥕, ghimbirul și usturoiul🧄 și sotați timp de 3-4 minute, până morcovii devin moi. Adăugați varza KALE🥬 și mai sotați aproximativ 3 minute până se înmoaie frunzele și au culoarea verde-aprins. Adăugați 1 lingură de apă și lăsați să fiarbă acoperit timp de 3-4 minute. Adăugați zeamă de lămâie🍋 și amestecați ușor. Asezonați după gust. Se servește imediat împreună cu nucile pecan presărate deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!!🥳🥳🥳
Cu toții știm că lămâile 🍋 sunt delicioase și sănătoase și le folosim adesea în rețete culinare .
31.08.2023
Dacă v-am spus despre proprietățile miraculoase ale acestei legume, am pregătit şi o rețetă delicioasă şi foarte sănătoasă ❤
21.09.2023
Despre varza kale se spune că ar fi un aliment-minune, cu numeroase beneficii pentru sănătate, graţie substanţelor nutritive conţinute din belşug. Dar românii nu prea se înghesuie să o cumpere, poate pentru că e un aliment „exotic”, prea puţin cunoscut, sau de teama că ar avea un gust cu care nu sunt obişnuiţi.
23.01.2021