LivrÄm zilnic ĂŽn PloieČti Či de 2 ori pe SÄPTÄMĂNÄ ĂŽn tot judeČul Prahova!
đšSpanacul (Spinacia oleracea) este delicios Či bogat în nutrienČi. Spanacul este o sursÄ bogatÄ de minerale, vitamine Či fitonutrienti. Este benefic pentru un numÄr important de procese vitale Či de aceea este recomandat pentru consum .
đšPe lângÄ gama completÄ de minerale Či vitamine esenČiale, spanacul are calitÄČi superioare antioxidante, iar consumul regleazÄ o serie de procese interne, de la curÄČarea sângelui la reducerea anemiei, la detoxifiere Či la întÄrirea imunitÄČii.
â
ÎmbunÄtÄČeČte vederea – fiind bogat în betacaroten Či luteinÄ, spanacul îmbunÄtÄČeČte vederea
â
EchilibreazÄ tensiunea arterialÄ – spanacul are un conČinut ridicat de potasiu Či un conČinut redus de sodiu. AceastÄ combinaČie este beneficÄ pentru persoanele cu tensiune arterialÄ mÄritÄ
â
ÎntÄreČte musculatura – coenzima Q-10, antioxidant ce se regÄseČte în spanac, joacÄ un rol important în fortifierea musculaturii.
â
AccelereazÄ metabolismul – proteinele din spanac sunt transformate foarte repede de cÄtre enzime în aminoacizi,astfel, metabolismul este pus în miČcare.
â
Benefic pentru afecČiunile gastrice – substanČele din spanac acČioneazÄ precum un pansament gastric, care reduce inflamaČia.
â
Contribuie la dezvoltarea fÄtului – acidul folic care se regÄseČte în acesta, precum Či cantitatea mare de vitamina A contribuie la dezvoltarea fÄtului.
â
Efecte benefice pentru par Či piele – spanacul conČine cantitÄČi mari de vitamina A, care este necesarÄ pentru producerea de uleiuri naturale care îČi menČin pÄrul hidratat.
âźAtenČie dacÄ în timpul preparÄrii frunzele de spanac îČi schimbÄ culoarea din verde proaspÄt în verde spre galben,atunci el devine dÄunÄtor Či nu trebuie consumat.âź
RÄcoritor Či foarte gustos, pepenele roČu este vedeta sezonului de varÄ,suntem obiČnuiČi sÄ îl mâncÄm ca atare dar se poate consuma Či în diverse combinaČîi delicioase .
07.08.2023
đBananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume.
05.07.2023