LivrÄm zilnic ĂŽn PloieČti Či de 2 ori pe SÄPTÄMĂNÄ ĂŽn tot judeČul Prahova!
â IatÄ câteva fructe Či legume pe care nu ar trebui sÄ le depozitezi în frigider:
đ RoĹiile - deČi majoritatea depozitÄm roČiile în frigider, aceastÄ metodÄ nu este cea mai recomandatÄ, întrucât legumele pot deveni mai moi din cauza temperaturilor scÄzute, mai fÄinoase Či îČi vor schimbÄ gustul. RoČiile iubesc cÄldura,de aceea, se recomandÄ cÄ acestea sÄ fie depozitate într-un spaČiu închis, la temperatura camerei, într-o pungÄ de hârtie, pentru cca 3 zile, pot fi Činute Či în cutii de lemn sau ratan.
đĽCartofii - pentru a se pÄstra cât mai mult timp, se depoziteazÄ fie în cÄmarÄ, fie într-un spaČiu întunecat, aČezaČi pe hârtie. Depozitarea cartofilor la temperaturi scÄzute transformÄ amidonul în zahÄr mai repede, ceea ce poate afecta aroma, textura Či felul în care se gÄtesc,se pot înnegri în timpul gÄtirii.
đ§ Ceapa - pentru a menČine stratul exterior uscat, ceapa trebuie sÄ fie pÄstratÄ într-un mediu uscat, o cÄmarÄ, sau un sertar de bucÄtÄrie cu gÄuri de aerisire, care nu este la fel de umed ca frigiderul. Lipsa circulaČiei aerului va face ceapa sÄ se usuce, aČa cÄ nu este bine sÄ o depozitÄm în apropierea cartofilor, care dau umezealÄ Či gaze, Či care pot face ca ceapa sÄ se usuce rapid. PÄstratÄ în frigider ceapa se înmoaie Ĺi în cele din urmÄ mucegÄieĹte.
đ§Usturoiul - trebuie pÄstrat într-un loc întunecat Či rÄcoros Ĺi nu în frigider, aerul rece poate duce la încolĹŁirea usturoiului, ceea ce va accelera deteriorarea acestuia. Usturoiul poate fi Činut în cutii de ratan sau în sertarele din mobila de bucÄtÄrie.
đDovleacul - contrar aparenČelor, dovleacul se stricÄ mai repede dacÄ este expus la temperaturi scÄzute.
đĽMango - trebuie refrigerat numai dacÄ este copt,dacÄ este crud va rÄmâne în acelaČi stadiu dacÄ este pus în frigider.
đĽAvocado - are nevoie sÄ stea la rece numai dacÄ este tÄiat sau copt. DacÄ ai un avocado necopt, lasÄ-l pe masÄ pentru 5 zile, iar apoi va fi numai bun de mâncat.
đPepenele - îČi are locul în frigider doar atunci când este tÄiat, în rest, poČi elibera o bunÄ parte a frigiderului dacÄ laČi pepenele oriunde în bucÄtÄrie.
đBananele - se înnegresc rapid dacÄ dau de rece, aceste fructe rezistÄ de minune la temperaturi între 15 – 20â, chiar Či pentru o sÄptÄmâna.
đPiersicile - dacÄ le bagi în frigider, procesul de coacere se opreČte, iar fructul se stricÄ mai repede. Piersicile pot fi aČezate într-un bol Či lÄsate pe masÄ din bucÄtÄrie.
đCitricele - reci sunt lipsite de aromÄ Či texturÄ,fie cÄ vorbim de lÄmâi, portocale sau grapefruit, toate au nevoie cÄldurÄ, aČa cÄ pot fi puse chiar Či acolo unde bate soarele.
đAnanasul - este un fruct exotic cÄruia îi prieČte cÄldura,în contact cu frigul, ananasul se usucÄ Či îČi pierde din savoare.
đŤFructele de pÄdure - pierd o parte din gust Či din textura crocantÄ dacÄ stau prea mult la rece.
đMerele - oxideazÄ Či se usucÄ dacÄ sunt lÄsate în frigider pentru mai mult de 14 zile,esterecomandat sÄ fie puse într-un coČ Či aČezate într-un loc al casei unde temperatura nu scade sub 15â.
Ĺi pentru cÄ ieri v-am dat vestea cea bunÄ đ, cÄ VerziboxđŚ vÄ scapÄ de cÄratul legumelor necesare pentru o zacuscÄ delicioasÄ ca la bunica, livrândđ la domiciliu đlegume proaspÄt culese din grÄdinile producÄtorilor localiđđ đ§ đś, astÄzi venim Ĺi cu reČeta đ
13.10.2023
đPrÄjiturÄ cu mere đ
O reČeta foarte simplÄ Či delicioasÄâ¤Se poate servi ca atare, cu crema de ciocolatÄ sau cu îngheČatÄ.
InspirÄ-te din bucÄtÄria verzibox.
22.05.2023